Lijfrente Advies

Een lijfrenteverzekering omzetten

Sinds de komst van de bancaire lijfrente in 2008, ook wel banksparen genoemd, zijn er veel mensen die hun bestaande lijfrente omzetten. Maar is dit wel verstandig? Vaak wel, maar niet altijd. Misschien heeft u wel een oude polis met flexibele mogelijkheden, zoals schenken aan uw kinderen of partner of mag u de polis ook laten uitkeren voor uw pensioendatum. Misschien krijgt u wel een hele mooie garantierente op uw polis. Met al deze zaken moet u rekening houden.

Expirerende lijfrente

Komt uw polis binnenkort tot uitkering en weet u niet wat u ermee kunt doen. In één keer uitkeren? Schenken aan de kinderen? Laten uitkeren aan uw partner? Of uitstellen. Weet u wat de mogelijkheden allemaal zijn en wat wel en niet mag?

Extra pensioen opbouwen

Wilt u extra pensioen opbouwen, maar vraagt u zich af hoe u dit het beste kunt doen? Vaak is sparen middels een bancaire lijfrente interessant. Geregeld moet ik ook de conclusie trekken dat men beter vrij kan sparen of dat het helemaal niet nodig is, omdat de voorzieningen toereikend genoeg zijn.

Lijfrente Advies

Graag help ik u bij het maken van de juiste keuze. Ik kijk hierbij niet alleen naar het  best passende product, maar kijk ook naar wat u zoal voor overige regelingen (polissen, vermogen, pensioen) heeft, of u wel ruimte heeft om lijfrentepremies af te trekken en of het fiscaal wel interessant is. Verder is mijn advies afhankelijk van wat uw wensen en doelen zijn, want alleen dan kan ik u goed adviseren.

Copyright © 2019 Zuiver Advies | All Rights Reserved.