Hypotheek

Een woning kopen of uw hypotheek aanpassen

Heeft u een woning gekocht of wilt u eens laten bekijken of het interessant is om uw hypotheek te wijzigen? Zit u bijna aan het einde van uw rentevaste periode? Denk u aan extra aflossen, maar weet u niet zeker of dit wel interessant is voor u?

Een hypotheek is maatwerk

Met al dit soort vraagstellingen krijg ik regelmatig te maken. Ik kan u helpen met inzicht in de voor u beste keuze. Deze keuze is afhankelijk van het advies dat eraan vooraf gaat. Eerst breng ik uw wensen en doelstellingen in kaart. Ik kijk niet alleen naar wat u maandelijks gaat betalen, maar laat u ook zien wat u onder aan de streep over houdt aan netto besteedbaar inkomen. Ik kijk niet alleen naar het heden, maar ook wat u te besteden heeft na uw pensionering. Hierdoor bent u veel beter in staat om te beoordelen of de hypotheek passend is.

Nieuwe regels hypotheekverstrekking

Sinds 1 januari is alleen nog de rente aftrekbaar van een hypotheek met een annuïtaire aflossing. Voor diegene die al een hypotheek hebben, gelden andere regels. Graag leg ik u uit aan wat voor regels u moet voldoen en wat dit voor u betekent.

Extra aflossen kan interessant zijn

Veel mensen hebben nog een hypotheek met een groot aflossingsvrij deel en ik krijg vaak de vraag of het interessant is om extra of geheel af te lossen. Deze vraag kan niet zo één, twee, drie beantwoord worden. Extra aflossen is niet alleen een simpele rekensom, maar is in grote mate afhankelijk van uw persoonlijke wensen, uw vermogen of u polissen heeft afgesloten ter aflossing van uw hypotheek in de toekomst, maar ook van welke risico’s u wel of niet wilt lopen. Hoe belangrijk vindt u vrijheid? Hoe flexibel wilt u zijn?

Het houdt niet op na de advisering

Omdat ik niet bemiddel in hypotheken kan ik u volledig onafhankelijk adviseren. Dit betekent dat ik geen offertes voor u aanvraag. Indien u het wilt, kan ik u verder begeleiden in het afsluittraject. Binnen mijn netwerk werk ik samen met een erkend hypothecair planner die bemiddeld in hypotheken. Samen met hem bekijk ik welke aanbieder het beste bij u past.

Copyright © 2019 Zuiver Advies | All Rights Reserved.